Saturday, 14 November 2009

How To Come To Singapore? Part 3

(ဒီပုိ႔စ္က အရင္တုန္းကတင္ခဲ႔ၿပီးျဖစ္ေသာ္လည္း အေၾကာင္းအမ်ဳိးမ်ဳိးေၾကာင္႔ ကြ်န္ေတာ္တုိ႔ရဲ့ www.mongti.com hack ခံလုိက္ရတဲ႔အတြက္ေၾကာင္႔တစ္ခ်ဳိ႔ေသာ ပုိ႔စ္မ်ားကုိ Backup မလုပ္ထားမိသျဖင္႔ ဒီပုိ႔စ္ ကုိျပန္လည္တင္လုိက္ေၾကာင္းျဖစ္ပါတယ္။ အခုလက္ရွိအခ်ိန္တြင္ ကမၻာ တဝန္းလုံး စီးပြါးေရးအေျခအေန က်ဆင္းေနေသာအေျခေန ျဖစ္ေနေသာအခ်ိန္ ျဖစ္သည္႔အတြက္ ႏုိင္ငံရပ္ျခားသုိ႔စြန္႔စားထြက္လာၿပီးအလုပ္ရွာဖုိ႔ရာ စဥ္းစားစရာပင္ ျဖစ္ေနပါၿပီ။ မည္သုိ႔ပင္ျဖစ္ေစ ဒီပုိ႔စ္ကေတာ႔ စြန္႔စားထြက္လာသူမ်ားအတြက္ အကယ္၍ အလုပ္ရလွ်င္ အေထာက္အကူျဖစ္ပါလိမ္႔မည္။ အခုလက္ရွိ စင္ကာပူတြင္လည္း အလုပ္သမားမ်ားနဲ႔ သက္ဆုိင္ေသာ ေပၚလစီမ်ားကုိ ေျပာင္းလဲ ျပင္ဆင္သတ္မွတ္လာၿပီျဖစ္ပါတယ္။ ကြ်န္ေတာ္ mail box ထဲသုိ႔ ေရာက္လာေသာ MOM မွ ျပင္ဆင္လုိက္ေသာ  အခ်က္အလက္မ်ားကုိ ကြ်န္ေတာ္တုိ႔၏ ညီေတာ္ေမာင္မ်ားသိေစခ်င္သည္႔အတြက္ Power Point Presentation file ကုိတင္ေပးလုိက္ပါတယ္။ ဒီေနရာတြင္ ေဒါင္းၿပီးဖတ္ရွဳႏုိင္ပါတယ္။)



ကဲ... ဗီဇာ လည္းရၿပီ၊ ေလယာဥ္လက္မွတ္လည္းရၿပီ ဆုိေတာ႔ စင္ကာပူထြက္ဖုိ႔အတြက္ ၉၀% အဆင္သင္႔ျျဖစ္ေနပါၿပီ။ ေနာက္တစ္ခု အေရးၾကီးတာတစ္ခု က်န္ေသးတာက D-Form (Departure Form) ျမန္မာႏုိင္ငံလူဝင္မွဳၾကီးၾကပ္ေရးနဲ႔သက္ဆုိင္တဲ႔အရာေပါ႔ဗ်ာ…ဘယ္လုိလုပ္ရမလဲဆုိေတာ႔ ရန္ကုန္ၿမဳိ႕တြင္း၃၈လမ္း၊ ပန္းဆုိးတမ္းလမ္း ဝန္းက်င္တြင္ ဝန္ေဆာင္မွဳေပးေနတဲ႔ ဆုိင္ေတြ အမ်ားၾကီးရွိပါတယ္…အခ်ဳိ႕ေသာေလယာဥ္လက္မွတ္ေရာင္းတဲ႔ Agent တြင္လည္း တခါတည္း ရရွိႏုိင္ပါတယ္…၅၀၀က်ပ္ မွ ၁၀၀၀က်ပ္ အတြင္းေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္…

ရန္ကုန္ ေလယာဥ္ကြင္း သုိ႔ မထြက္ခြါမွီ ၾကိဳတင္စီစဥ္ထားသင့္သည့္ အခ်က္အလက္မ်ားကေတာ႔

၄။ ရန္ကုန္မွ ထြက္ခြါၿခင္းႏွင္႔ စင္ကာပူသုိ႔ေရာက္ရွိၿခင္း

၁။ Departure Form(D-Form)

၂။ Passport

၃။ ဗီဇာ

၄။ ေလယာဥ္လက္မွတ္အသြားအၿပန္

၅။ Sponsor Letter from Singapore (Form 39A) Copy

၆။ မိမိ၏ ပညာေရးဆုိင္ရာ စာရြက္စာတမ္း အျခားေသာ အေရးၾကီးစာရြက္စာတမ္းမ်ား

ရ။ Departure time ႏွင္႔ Check-in time ကုိ ေသခ်ာစစ္ေဆးပါ

၈။ အမ်ားဆုံး သယ္ေဆာင္ ခြင္႔ၿပဳဝန္ အေလးအခ်ိန္ကုိ စစ္ေဆးပါ။ မထြက္ ခြါမွီ မိမိ သယ္ေဆာင္မည္႕ဝန္ကုိခ်ိန္တြယ္ပါ။ Maximum Weight Allowed is up to 30 Kg.

၉။ မည္သည္႔ Items မ်ားကုိ သယ္ေဆာင္ခြင္႔ မၿပဳ လည္း ဆုိတာကုိ လည္း သိရွိ ထားဖုိ႔ လုိအပ္ပါတယ္။

၁၀။ လက္ဆြဲ Hand Carry အေနၿဖင့္ Over weight မသယ္ ပါန႔ဲ။ မိမိ ကုိယ္ကုိ Smart က်က် ဝတ္စားထား သည့္အတြက္ Style အပ်က္မခံပါနဲ႕….

၁၁။ အေရးၾကီးဆုံး ေငြ Money (ေဒၚလာ US$ or S$)

ေလယာဥ္ ေပၚတြင္
ေလယာဥ္ေပၚ မွာေတာ့ တစ္နပ္စာ (One meal) ေတာ့ ေကြ်းပါလိမ့္မည္။ White Card ကုိလည္း သပ္သပ္ရပ္ရပ္ အေသအခ်ာ ၿဖည့္ပါ။ မသိရင္ မိမိေဘးမွ အေတြ႔အၾကဳံ ရွိေသာ သူကုိ အကူ အညီေတာင္းလုိက္ပါ။ ေလယာဥ္ေပၚက ဆင္းလာတဲ့အခါ White Card ကုိ တပါတည္း ယူေဆာင္ လာပါ။ White Card ကုိ ေလယာဥ္ေပၚတြင္ အခမဲ့ ရယူႏုိင္ပါတယ္။ ၄င္းကဒ္သည္ Stay သက္တမ္းတုိးရာတြင္ အေရးၾကီးပါသည္။

စင္ကာပူ ေလယာဥ္ကြင္းသုိ႔ ေရာက္ၿပီးေသာအခါ
စင္ကာပူေလယာဥ္ကြင္း Changi Airport သုိ႔မဆင္းသက္မွီ ေလယာဥ္ေပၚမွ ၿမဳိ႔၏ အထင္ကရ Singapore Flyer ႏွင့္ Merlion ကုိျမင္ေတြ႔ႏုိင္သလုိ၊ ညေနေလယာဥ္နဲ႔လာရင္ေတာ႔ လွ်ပ္စစ္မီးမ်ားထိန္ထိန္လင္းေနသည္႔ ၿမိဳ၏လွပမွဳကုိ ခံစားႏုိင္ပါတယ္…ေလယာဥ္ဆင္းသက္ၿပီးေနာက္....

၁။ Terminal Building ထဲတြင္ အခ်ိန္မကုန္ပါေစႏွင္႔။ မိမိကုိ လာေရာက္ၾကဳိဆုိမည့္သူငယ္ခ်င္း ေဆြမ်ဳိးမ်ားကုိ ဖုန္းဆက္လုိေသာအခါ Immigration Counter သုိ႔သြားေရာက္ မတန္းစီမွီ Local Free Call ေခၚဆုိႏုိင္ပါသည္။

၂။ Passport, White Card, PR Invitation Letter, Return Air ticket မ်ား ကုိ Immigration Counter မွOfficer ကုိ ၿပရန္အတြက္ အဆင္႔သင္႔ ထုတ္ထားပါ။

၃။ Immigration Counter ေရွ႔ တြင္ ကုိယ္႔အလွည္႔သုိ႔မေရာက္မွီ ညီညာ သပ္ရပ္စြာအဝါေရာင္လုိင္း၏ေနာက္တြင္ တန္းစီပါ။ Officer မွေမးေသာအခါ အေကာင္းဆုံးၿဖစ္ေအာင္ ေၿဖဆုိပါ။ Officer ထံမွ မိမိအား စင္ကာပူတြင္ ေနထုိင္ခြင္႔ ျပဳေသာ သက္တမ္း ရက္ ၃၀ ကုိ မိမိ၏ Passport စာအုပ္တြင္ တံဆိပ္တုံးထုေပးပါလိမ္႔မည္။ မိမိ၏ Passport စာအုပ္ကုိလည္းController မွမထြက္ခြါမွီ စစ္ေဆးပါ။ ေနာက္ၿပီး White Card ၏ Departure အပုိင္းကုိ မိမိအား ျပန္ေပးပါလိမ္႔မည္။ ၄င္းအပုိင္း အားမေပ်ာက္ပ်က္ေအာင္ သိမ္းထားပါ။ စင္ကာပူတြင္ ေနထုိင္စဥ္ အတြင္းႏွင္႔ သက္တမ္းတုိးရာတြင္ ၄င္း White Cardသည္အလြန္အေရးၾကီးပါသည္။

၄။ Immigration Counter ၿဖတ္ၿပီးေသာ အခါ မိမိ ၏ Baggage ကုိ ေရြးရန္ အတြက္ Belt No. ႏွင္႔ ထြက္ခြါမည္႔ Gate No. ကုိ စစ္ေဆးပါ။ ျမန္မာႏုိင္ငံမွ ပစၥည္း အပ္ႏွံစစ္ေဆးၿပီးေနာက္ မိမိအား ပစၥည္းေရြးရန္းအတြက္ Belt No. ေရးထားေသာ တုိကင္ ထုတ္ေပးပါလိမ္႔မည္။

၅။ ၿပီးေနာက္ အၿပင္ သို႔ ထြက္လာ ေသာ အခါ မိမိ သူငယ္ခ်င္း သုိမဟုတ္ ေဆြမ်ဳိး မ်ားက အၿပဳံးၿဖင္႔ ၾကဳိဆုိေနလိမ္႔မည္။

၅။ စင္ကာပူတြင္စတင္ေနထုိင္ၿခင္း

စင္ကာပူေလယာဥ္ကြင္းမွထြက္ခြါၿပီးၿပီဆိုေတာ႔ သယ္လာေသာမိမိပစၥည္းမ်ားရင္ေတာ႔ Taxi နဲ႔မိမိေနထုိင္မည္႔အိမ္သုိ႔ သြားရမယ္ေပါ႔…နည္းရင္ေတာ႔ MRT (Mass Rapid Transit, အျမန္ရထားလုံး) နဲ႔သြားေပါ႔…ေခြ်တာရာလည္းေရာက္တယ္ေပါ႔ဗ်ာ…MRT နဲ႔သြားရင္ ရထားစီးရန္အတြက္ ez-link card ဝယ္ရပါမည္။ ဤေနရာတြင္တစ္ခုအၾကံေပးလုိပါ တယ္…စင္ကာပူေလယာဥ္ကြင္းမွထြက္လာစဥ္တုန္းက မိမိ၏ေခါင္းေပၚတြင္ လမ္းညြန္မ်ား ေရးထားတာကုိ သတိထားမိေပလိမ္႔မည္…သြားရမည္႔လမ္းမသိရင္ ၄င္းလမ္းညြန္အတုိင္းသာ မိမိသြားလုိသည္႔ ထြက္ေပါက္သုိ႔ လမ္းညြန္အတုိင္းသြားရုံပါပဲ..English စာဖတ္ႏိုင္ရင္လုိတဲ႔ခရီးသုိ႔လြယ္ကူစြာေရာက္ရွိႏုိင္ပါတယ္...ပထမဆုံး Changi Airport မွထြက္လုိက္သည္ႏွင္႔ Changi MRT Station သုိ႔ေရာက္ရွိပါမည္။

၁။ ပထမဦး ဆုံး အေနနဲ႔ Changi MRT တြင္ ez-link card ဝယ္ယူပါ။ ၄င္းကဒ္ကေတာ႔ MRT and Bus စီးရန္အတြက္ျဖစ္ပါတယ္။ Learn to know about ezlink, visit www.ezlink.com.sg/ အခုေျပာင္းလုိက္ေသာ ez-link card (CEPAS-compliant) $15 ေဒၚလာႏွင္႔ ဝယ္ရမွာျဖစ္ၿပီး ကဒ္ဖုိးအတြက္ $5 ကုန္က်ၿပီး ကဒ္ထဲတြင္ $10 balance က်န္ပါလိမ္႔မည္။

၂။ အျပင္ထြက္ၿပီး Interview သြားေတြ႔ရာတြင္ အသုံးျပဳရန္အတြက္ စင္ကာပူလမ္းညြန္ေၿမပုံ စာအုပ္ တစ္အုပ္ကုိ ဝယ္ယူပါ။ သုိ႔မဟုတ္ သူငယ္ခ်င္း စီမွ ငွါး ယူပါ။ ၄င္းစာအုပ္တန္ဖုိး ၁၃ ေဒၚလာခန္႔ ကုန္က်မည္…
www.streetdirectory.com ကိုသုံးၿပီး လိပ္စာတစ္ခု၏လမ္းညြန္ကုိရွာေဖြႏုိင္ပါတယ္။
http://www.sbstransit.com.sg/ ဒီ ဆုိဒ္ကေတာ႔ ဘယ္ Bus ကုိ ဘယ္လုိစီး ရမလဲ ဆုိတာကုိလမ္းညြန္ပါတယ္။

၃။ ဖုန္းလုိင္း တစ္လုိင္း ဝယ္ယူ သုးံစြဲပါ။ ဖုန္း လုိင္း စနစ္ က ေတာ႔ ၂ မ်ဳိးရွိပါတယ္။
Top up phone လုိင္း နဲ႔ Plan phone လုိင္း ၿဖစ္ပါတယ္။ Top up လုိင္း ကေတာ႔ Card ဝယ္သုံးရၿပီး ကုန္သြားလ်ွင္ ၿပန္ၿဖည္႔ၿပီး သုံးရပါသည္။ Plan phone ကေတာ႔ Social Visit ေတြ အတြက္ ကုိယ္တုိင္ဝယ္ယူ သုံးစြဲ လုိ႔မရပါ။ Citizen or PR or EP or SP Pass holder ရွိသူမ်ားကုိ အကူအညီေတာင္းၿပီး ဝယ္ယူသုံးရပါ သည္။ အလုပ္ရွာေနတဲ႔ အခ်ိန္ၿဖစ္ေသးတဲ႔ အတြက္ Plan Phone Line ကုိ မဝယ္ေသးရန္ အၾကံေပးလုိ ပါသည္။

၆။ အလုပ္ရွာေဖြၿခင္း ႏွင္႔ ေနထုိင္သင္႔ေသာ ေန႔စဥ္ဘဝ

စင္ကာပူမွာ အလုပ္ရွာရတာ ကေတာ႔ စိတ္ဖိစီးမွဳ ရွိတယ္ စိတ္ပင္ပန္းတယ္ ဘာေၾကာင္႔လည္းဆုိေတာ႔ ေငြေၾကး အမ်ားၾကီး ရင္းႏွီးၿပီး လာရွာၾကတယ္ဆုိေတာ႔ မရရင္လုိ႔ ဆုိတဲ႔ စိတ္တစ္ခုက အဖိစီးဆုံးပါပဲဲ။ ဒါေၾကာင္႔ စိတ္ကုိအနားယူရမယ္။ အေၿခအေနအခ်ိန္အခါကုိ ဆင္ၿခင္သုံးသပ္ၿပီးလာရင္ အေကာင္းဆုံးပါ။ မိမိ၏ မူရင္းအလုပ္ နဲ႔ မိသားစုကုိ ထားခဲ႔ၿပီးထြက္လာခဲ႔ရတယ္…အလုပ္ရွာဖုိ႔အခ်ိန္ကလည္းနည္းၿပီး တန္ဖုိးၾကီးတယ္ဆုိေတာ႔ အခ်ိန္ကုိအက်ဳိးရွိစြာအသုးံခ်တတ္ဖုိ႔လုိပါ တယ္။ ဘယ္လုိျဖစ္ျဖစ္ေလ ကြ်န္ေတာ္ အေရွ႕မွာ ေျပာခဲ႔သလုိ ကုိယ္႔မွာ ယုံၾကည္မွဳ Confidence ပါလာတယ္ မဟုတ္လား…မရရင္ေတာ႔ ဘာျဖစ္လဲ? ေအးေဆးေပါ႔... Adventure and Challenge ဆုိတာ ဘဝမွာ ရွိသင္႔တဲ႔ အရာပါ…

ေအာက္ပါ အခ်က္အလက္မ်ားကေတာ႔ ကြ်န္ေတာ္ ကုိယ္႔ရဲ႕တန္ဖုိး ရွိလွေသာ အခ်ိန္မ်ားကုိအလုပ္ရွာစဥ္ခဲတဲ႔အခ်ိန္တုန္းက ဘယ္လုိ၏ စီမံ ခန္႔ခြဲ ခဲ႔သလဲဆုိတာ ကို ေျပာၿပပါမယ္။

၁။ မနက္ ၆း၃၀ အိပ္ရာမွ ထပါ

၂။ ဒီေန႔ ထြက္တဲ႔ Strait Times သတင္းစာကုိ ဝယ္ပါ (၈၀ ဆင္႔၊ ယခု တစ္ေစာင္ကို တစ္ေဒၚလာ)

၃။ Classified Job Section (CAT) စာမ်က္ႏွာ ကုိေတာ႔ လွန္ၿပီးေတာ႔ ကုိယ္ႏွင္႔ သင္႔ေတာ္ေသာ အလုပ္ကုိ
ခ်ေရးပါ။ Send by email သုိ႔မဟုတ္ walk in interview လားဆုိတာ ခြဲၿခားပါ။ အင္တာဗ်ဴးရဲ႔ ေနရာ၊အခ်ိန္၊ ေန႔ရက္ ကုိလည္း ဂရုစုိက္ပါ။ Walk in interview အတြက္ Resume CV ကုိ email ပုိ႔ရန္ မလုိပါ တုိက္ရုိက္သြားၿပီး Interview ရမွာျဖစ္ပါတယ္။

၄။ နံနက္ ၆း၃၀ မွ ၉းဝဝ အတြင္း Email ၿဖင္႔ အလုပ္ေလွ်ာက္ၿခင္း ၿပီးဆုံးသင္႔ပါသည္။ အရင္ထြက္ခဲ႔ၿပီးေသာ သတင္းစာမ်ားထဲမွ မိမိနဲ႔ကုိက္ညီမည္႔အခ်ဳိ ႔ေသာ Vacancy မ်ားအတြက္ Phone ၿဖင္႔ တုိက္ရုိက္ေခၚ ဆုိၿပီး Vacant ျဖစ္ေသးလားဆုိတာကုိလည္း ေမးျမန္းႏုိင္ပါတယ္။

၅။ နံနက္ ၉းဝဝ ေနာက္ပုိင္း အကယ္၍ Walk In Interview ရွိရင္္ အၿပင္ထြက္ဖို႔ၿပင္ဆင္ပါ။ အၿပင္ထြက္ရာတြင္ မိမိ၏ CV(Resume), Original/Copy Doc, and Hand phone, Map Book ကိုတပါတည္းယူေဆာင္ဖုိ႔ မေမ႔ပါနဲ႔။

၆။ တရက္တာ၏ အင္တာဗ်ဴးၿပီးဆုံးၿပီး ညေနပုိင္းတြင္ေတာ႔ ဒီကေန႔ တစ္ေန႔တာရဲ့ စိတ္ပင္ပန္းမွဳမ်ား ကုိ ေမ႔ပစ္ၿပီး သူငယ္ခ်င္း မ်ားနဲ႔ ေတြ႔ဆုံဖုိ႔ၾကိဳးစားပါေတာ႔။

၇။ စင္ကာပူတြင္ ေနထုိင္ခြင္႔သက္တမ္းတုိးၿခင္း

ICA ဆုိတာက Immigration Check Point Authorities ပါ။ သာမာန္အားၿဖင္႔ Social Visit နဲ႔ လာၿပီး အလုပ္ ရွာတဲ႔အခါမွာ ပထမအၾကိမ္ ေနထုိင္ခြင္႔သက္တမ္းမကုန္မွီ ႏွစ္ရက္အလုိ ဒုတိယ အၾကိမ္သက္တမ္း တုိးဖုိ႔ အတြက္ ICA ရုံးကုိ သြားၿပီးသက္တမ္းတုိးရပါတယ္။ သုိမဟုတ္ Online မွလည္း E-extension တုိးလုိ႔ ရပါတယ္။ Online မွ သက္တမ္းတုိးရင္ မိမိအား ဖိတ္ေခၚေသာ PR ျဖစ္သူမလုိအပ္ပါ… သုိ႔ေသာ္ ရုံးသုိ႔ တုိက္ရုိက္သြားေရာက္ၿပီး သက္တမ္းတုိးေသာအခါ PR ျဖစ္သူလုိအပ္ေကာင္းလုိအပ္ပါလိမ္႔မည္…ရုံးဖြင္႔ ခ်ိန္ကေတာ႔ Mon, Fri and Sat (1/2 day). http://www.ica.gov.sg/ တြင္ ဝင္ေရာက္ေလ့လာ ႏုိင္ပါတယ္။
ICA ရုံးတြင္ သက္တမ္း တုိးေသာအခါ
၁။ Filled Form 14A [PR should fill and sign in that form]

၂။ Passport

၃။ White Card

၄။ PR Card copy and original [sometime PR comes along with]

ICA ရုံးမဖြင္႔မွီ မနက္ေစာႏုိင္သမ်ွ ေစာေအာင္သြားႏုိင္ရင္ပိုေကာင္းပါသည္။ လူအေတာ္မ်ားမ်ား က မနက္ ၇း၃၀ မတုိင္မွီ ေရာက္ၿပီးႏွင္႔ၿပီ။ ICA ရုံးေရာက္တဲ႔အခါ Information Counter သုိ႔သြားေရာက္တန္းစီ္ၿပီး မိမိႏွင္႔အတူပါလာေသာ စာရြက္စာတမ္းမ်ား ၿပပါ။ ၄င္း Counter မွ Q နံပါတ္ ထုတ္ေပးပါလိမ္႔မည္။ ၄င္း Q နံပါတ္ႏွင္႔အတူ သက္ဆုိင္ရာ Counter နံပါတ္အနီးတြင္ေစာင့္ပါ။ မိမိအလွည္႔သုိ႔ေရာက္ေသာအခါ Officer မွ လုိအပ္ေသာ လုိအပ္ခ်က္မ်ားကုိ စစ္ေဆးၿပီး မိမိအားေနာက္ထပ္ေနထုိင္ခြင္႔ တစ္လ သုိ႔မဟုတ္ ၂ ပတ္/၁ ပတ္ ေပးပါလိမ္႔မည္…ဘယ္ေလာက္ ထပ္ေပး မလဲဆုိတာကိုေတာ႔ အတိအက် မေျပာႏုိင္ပါ…အလုပ္ရၿပီးလုိ႔ Employment Pass ေလ်ာက္ထားၿပီးစဥ္အတြင္း ဘယ္ေလာက္ သက္တမ္း တုိးေပးေပး ကိစၥမရွိပါ…အလုပ္လုံးဝမရေသးခ်ိန္တြင္ေတာ႔ သက္တမ္း ထပ္ရမည္႔ကာလသည္ မိမိ၏ ကံတရားနဲ႔သာသက္္ဆုိင္မည္ဟု ေျပာေကာင္း ေျပာရ ပါလိမ္႔မည္…
ဘာမွေတာ႔ စိတ္ပူစရာမ်ား မရွိပါ…အျခားျခားေသာ ေျဖရွင္းစရာ နည္းလမ္းေကာင္းမ်ား
ရိွပါေသးသည္ကုိ ေျပာလုိပါသည္…
MOM (Ministry of Manpower) ရုံးတြင္ သက္တမ္းတုိးျခင္းကိစၥကေတာ႔…ICA ရုံးတြင္ ဒုတိယအၾကိမ္ သက္တမ္းတုိးၿပီးေနာက္ အလုပ္ Offer ရရွိၿပီး Emplyment Pass ေလ်ာက္ထားစဥ္အတြင္း မိမိ၏ ေနထုိင္ခြင္႔သက္တမ္း ကုန္ဆုံးသြားအခါ
ICA တြင္ ေနာက္ထပ္သက္တမ္းတုိး ခြင္႔မရရွိေတာ႔ပါ… MOM ရုံးတြင္သာ သက္တမ္းတုိးရမည္ျဖစ္ပါသည္။

ဆက္လက္ေဖာ္ျပပါမည္>>>

ေလးစားစြာျဖင္႔
    ကုိၿမိတ္

No comments:

Post a Comment